De Magie van Frankincense (Boswellia Frereana) Etherische Olie

De Magie van Frankincense (Boswellia Frereana) Etherische Olie
De Magie van Frankincense (Boswellia Frereana) Etherische Olie
Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om een olie te ontdekken die niet alleen al duizenden jaren gewaardeerd wordt, maar ook je welzijn op meerdere niveaus kan ondersteunen. Die olie is er, en hij heet Frankincense etherische olie. In dit artikel duiken we dieper in op wat deze bijzondere olie is, welke magische eigenschappen hij bezit, en hoe je hem in je dagelijks leven kunt integreren voor een gezonder en gebalanceerder welzijn.

De Historische Betekenis van Frankincense etherische olie

Frankincense, ook wel bekend als olibanum, is een harsachtige substantie die gewonnen wordt uit de bast van de Boswellia Frereana-boom. Deze boom is inheems in Somalië en heeft eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in traditionele geneeskunde en spirituele rituelen. De geschiedenis van deze etherische olie gaat terug tot ver voor onze moderne tijd.

De Magie van Boswellia Frereana: Frankincense Etherische Olie

Boswellia Frereana is een van de meest waardevolle bronnen van Frankincense-olie ter wereld. Het is deze unieke boom die de Frankincense etherische olie zijn bijzondere eigenschappen geeft. Laten we eens kijken naar de magie achter deze olie.

Toepassingen en meer met de Frankincense olie

Zes Betoverende Toepassingen van Frankincense Etherische Olie

Huidverzorging: Frankincense staat bekend om zijn vermogen om de huid te hydrateren en te revitaliseren. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor je een jeugdige uitstraling behoudt. Meng 1-2 druppels Frankincense met een draagolie zoals jojoba-olie en masseer dit zachtjes in je huid voor het slapengaan.

Stressvermindering: Frankincense heeft kalmerende eigenschappen en kan je helpen om stress te verminderen. Het bevordert een gevoel van innerlijke rust en ontspanning. Voeg 3-4 druppels Frankincense toe aan een diffuser en creëer een rustgevende sfeer in je huis.

Immuunondersteuning: Frankincense heeft immuunversterkende eigenschappen. Breng 1-2 druppels Frankincense aan op de onderkant van je voeten en masseer zachtjes om je immuunsysteem een boost te geven.

Ontstekingsremmend: Frankincense kan helpen bij ontstekingsgerelateerde aandoeningen. Verdun de olie en breng deze aan op pijnlijke of ontstoken gebieden. Meng een paar druppels Frankincense met een draagolie en masseer het in op de pijnlijke plekken.

Concentratie en Focus: Frankincense kan je concentratie verbeteren en mentale helderheid bevorderen. Breng een druppel Frankincense aan op je slapen, polsen of achter je oren tijdens studie- of werksessies.

Verzachtende Aromatherapie: Als je gewoon op zoek bent naar een aangename geur, kun je Frankincense in een diffuser gebruiken om je huis te vullen met een rustgevend aroma. Voeg 3-4 druppels Frankincense toe aan een diffuser en geniet van de subtiele geur.

Wist jij dat?

Bio basics

Wist je dat de Biobasics van Lifeplus zijn ontworpen om een optimale gezondheid te ondersteunen door het bieden van essentiële voedingsstoffen en fytonutriënten? Biobasics bevat ook PhytoZyme, een krachtige mix van plantaardige enzymen en antioxidanten, die het lichaam helpen bij het opnemen van voedingsstoffen en het beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Met Biobasics en PhytoZyme kun je een solide basis leggen voor een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Zes Magische Combinaties met Andere doTERRA Oliën

Er zijn verschillende etherische oliën die goed te combineren zijn met Frankincense olie om zo de gezondheidsvoordelen te versterken.

  • Stress Relief Blend: Combineer Frankincense met Lavender en Ylang Ylang voor een kalmerende mix die stress verlicht en ontspanning bevordert. Voeg enkele druppels van elk toe aan je diffuser.
  • Immuunboost Mix: Voor een krachtige immuunondersteunende blend, meng Frankincense met On Guard. Voeg een druppel van elk toe aan een glas water of gebruik in een diffuser.
  • Focus en Creativiteit: Combineer Frankincense met Peppermint en Wild Orange om je concentratie en creativiteit te verbeteren. Breng deze mix aan op je polsen of diffuus tijdens brainstormsessies.
  • Huidverjongende Mix: Voor een huidverzorgingsmix die rimpels tegengaat, combineer Frankincense met Geranium en Rose. Meng met een draagolie en breng aan op je gezicht.
  • Ontstekingsremmende Mix: Als je te maken hebt met ontstekingen, meng dan Frankincense met Copaiba en Turmeric voor een krachtige ontstekingsremmende mix. Breng dit verdund aan op de ontstoken gebieden.
  • Ontspannende Nachtmix: Voor een goede nachtrust combineer je Frankincense met Lavender en Roman Chamomile. Diffuse deze mix in je slaapkamer voor een rustgevende en ontspannende atmosfeer.

Disclaimer: Het is belangrijk om te onthouden dat etherische oliën zeer geconcentreerd zijn en voorzichtig gebruikt moeten worden. Het is altijd het beste om te beginnen met een kleine hoeveelheid en te verdunnen met een dragerolie, zoals kokosolie of amandelolie. Raadpleeg ook altijd een gekwalificeerde aromatherapeut of gezondheidsprofessional voordat je etherische oliën gaat gebruiken, vooral als je zwanger bent of medicatie gebruikt.

7

Samengevat

Met Frankincense etherische olie kun je niet alleen genieten van zijn eigen magische eigenschappen, maar ook van de krachtige synergieën die ontstaan door het te combineren met andere doTERRA oliën. Of je nu ontspanning zoekt, je immuunsysteem wilt versterken, je huid wilt verzorgen, of je concentratie en creativiteit wilt verbeteren, Frankincense biedt eindeloze mogelijkheden voor een gezonder en gebalanceerder welzijn.

Vergeet niet om de olie te verdunnen met een geschikte draagolie voor topisch gebruik en altijd de aanbevolen voorzorgsmaatregelen te volgen. Met Frankincense etherische olie in je leven, kun je de magie van welzijn ontdekken op een manier die generaties voor ons al waardeerden. Voeg deze betoverende olie toe aan je dagelijkse routine en zie hoe het je leven transformeert.

Bronnen en Meer Informatie

“Frankincense Oil: The King of Essential Oils” – Artikel op Healthline

“Frankincense: A Wise Man’s Remedy” – Historische achtergrond

“Frankincense Oil Uses and Benefits” – Informatie over toepassingen en voordelen

“Frankincense Essential Oil” – Algemene informatie

“Essential Oils Desk Reference” – Bron met uitgebreide informatie

Start met een family essential kit en ervaar zelf.

De doTERRA Family Essential Kit is een verzameling van de meest populaire essentiële oliën die doTERRA aanbiedt. Deze kit bevat 10 verschillende essentiële oliës die geschikt zijn voor verschillende gezondheids- en huishoudelijke toepassingen.

     

    De oliën in de kit zijn onder andere:

    • Lavendel: Goed voor het ontspannen en slapen, en helpt bij huidirritaties.
    • Peppermint: Goed voor het verminderen van hoofdpijn en misselijkheid.
    • Lemon: Goed voor het verbeteren van de concentratie, het verminderen van vermoeidheid en het verwijderen van vlekken.
    • Melaleuca (Tea Tree): Goed voor het verminderen van ontstekingen en infecties.
    • On Guard: Goed voor het versterken van het immuunsysteem en het desinfecteren van oppervlakken.

    Wist jij dat?

    Jouw cellen voedingstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Wanneer jouw cel te veel omega 6 bevat en te weinig omega 3 werkt de cel niet optimaal. Op de lange termijn kan dit voor problemen zorgen. Wil jij een optimale cel werking? Zorg dan dat jouw cel gezond wordt door omega 3 toe te voegen aan jou huidige voedingspatroon.

    • Oregano: Goed voor het verminderen van ontstekingen en infecties.
    • Frankincense: Goed voor het verminderen van angst en stress, en voor huidverzorging.
    • Breathe: Goed voor het verminderen van verkoudheid en griep symptomen.
    • DigestZen: Goed voor het verminderen van maag- en darmproblemen.
    • Ice Blue: Goed voor het verminderen van pijn en ontstekingen. De kit wordt vaak gepresenteerd met een diffuser, zodat de oliën direct kunnen worden gebruikt.

    De  doTERRA Family Essential Kit is een goede keuze als je wilt starten met het gebruik van essentiële oliën, omdat het een selectie biedt van de meest veelzijdige en populaire oliën die doTERRA aanbiedt.

    Ook Interessant voor jou

    Interessant Voor Jou

    De Kunst van het Begrijpen van Je Huid: Een Natuurlijke eetbare Benadering

    De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en staat voortdurend in contact met de buitenwereld, waardoor het allerlei invloeden van buitenaf te verduren krijgt, zoals weersomstandigheden, chemicaliën, bacteriën, vervuild water en make-up. Hoewel de...

    Natuurlijke Behandeling van Cystische Acne: Streptococcus Bestrijden en Genezen

    Cystische acne kan een frustrerend probleem zijn, en veel mensen hebben van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Maar wist je dat hormonen niet altijd de oorzaak zijn van jouw acne? Er is een dieper liggende boosdoener - streptococcus, een bacterie die zich vaak in...

    Hoe Koop Je een Hoogwaardig Omega 3 Supplement: Waar Moet Je Op Letten?

    Zoals jullie misschien wel weten, schrijf ik regelmatig over het belang van omega 3, en dit doe ik niet zomaar! Omega 3 is een vetzuur dat bestaat uit meerdere ketens, waaronder EPA en DHA. Helaas hebben wij als mensen hier een ernstig tekort aan. Dit is begrijpelijk...

    Omega 3: een kritische blik op de juiste keuze voor optimale gezondheid

    Zoals jullie misschien wel weten, schrijf ik regelmatig over het belang van omega 3, en dit doe ik niet zomaar! Omega 3 is een vetzuur dat bestaat uit meerdere ketens, waaronder EPA en DHA. Helaas hebben wij als mensen hier een ernstig tekort aan. Dit is begrijpelijk...

    Leverontgifting: De kracht van Liver Rescue Morning en gezonde gewoonten

    Het Liver Rescue Morning programma is ontwikkeld door Anthony William, beter bekend als de "Medical Medium". Het programma is gericht op het ondersteunen van de lever, een belangrijk orgaan dat een cruciale rol speelt bij het ontgiften van het lichaam en het handhaven...

    Kerrie-garnalensoep met groenten en kokosmelk

    Over Dit Recept Personen4 Bereiding25 min Calorieën365 GerechtDiner/Lunch Personen4 Bereiding25 min Calorieën365 GerechtLunch/Diner Wist jij dat?Jouw cellen voedingstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Wanneer jouw cel te veel omega 6 bevat en te weinig omega 3...

    Hooikoorts overwinnen: De rol van Omega-3 vetzuren en andere strategieën

    Hooikoorts is een allergie die wordt veroorzaakt door pollen in de lucht en kan variëren van een verstopte neus tot niezen en hoesten. Het kan moeilijk zijn om met deze allergie te leven, vooral tijdens het pollenseizoen. Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap...

    Lente salade met winterpostelein, paarse dovennetel en bessen

    Over Dit Recept Personen2 Bereiding20 min Calorieën308 GerechtLunch   Personen2 Bereiding20 min Calorieën308 GerechtLunch Wist jij dat?Jouw cellen voedingstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Wanneer jouw cel te veel omega 6 bevat en te weinig omega 3...

    Hydraterende dagcrème met shea butter voor de droge huid

    Deze hydraterende dagcrème is gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten, waaronder shea butter, jojoba-olie en aloë vera-gel. Het is een geweldige optie voor mensen met een droge huid, omdat de ingrediënten rijk zijn aan essentiële vetzuren, antioxidanten en...

    Courgette Pizza met Toppings

    Over Dit Recept Personen2-4 Bereiding30 min Calorieën194 GerechtDiner Personen2-4 Bereiding30 min Calorieën194 GerechtDiner Wist jij dat?Jouw cellen voedingstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Wanneer jouw cel te veel omega 6 bevat en te weinig omega 3 werkt...
    7

    Neem Contact op

    Bedankt voor het lezen van deze blog! Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, aarzel dan niet om contact  op te nemen. Bedankt en tot snel!

    KVK Nummer: 90562917

    BTW Nummer: NL004826053B62

    Adres: Europalaan 98, 6871 XX Renkum

    merlins and mcarthur

    Certificaat :

    Gecertificeerd Orthomoleculair therapeut

    Gediplomeert: Schoonheids-specialiste

    Holistische therapie

    Holisme is een filosofie die stelt dat het geheel meer is dan de som der delen. In de context van gezondheid en welzijn betekent holistisch dat er aandacht wordt besteed aan de gehele persoon, inclusief de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten. Het gaat niet alleen om het behandelen van specifieke symptomen of ziektes, maar om het bereiken van een algehele gezondheid en balans. Holistische benaderingen omvatten vaak meerdere disciplines en therapieën, zoals voeding, beweging, mindfulness en alternatieve geneeswijzen.