Kerrie-garnalensoep met groenten en kokosmelk

Kerrie-garnalensoep met groenten en kokosmelk
Kerrie-garnalensoep met groenten en kokosmelk

Over Dit Recept

Personen
4
Bereiding
25 min
Calorieën
365
Gerecht
Diner/Lunch
Personen
4
Bereiding
25 min
Calorieën
365
Gerecht
Lunch/Diner
Kerrie-garnalensoep met groenten en kokosmelk

Wist jij dat?

Jouw cellen voedingstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Wanneer jouw cel te veel omega 6 bevat en te weinig omega 3 werkt de cel niet optimaal. Op de lange termijn kan dit voor problemen zorgen. Wil jij een optimale cel werking? 

Benodigdheden

  • Ruime soeppan
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie (bijv. Kokosolie)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook gesnippert 
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 2 paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram bloemkoolrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gram zonnebloempitten

Voedingswaarde

  • Eiwitten  22 gram
  • Vetten 25 gram
  • Calorieën 365 gram
  • Koolhydraten 15
Kerrie-garnalensoep met groenten en kokosmelk

Recepten categorieën

Ondek de kracht van etherische oliën

Stap voor stap instructies

Stap 1

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder en knoflook toe en bak deze kort tot het gaat geuren.

Stap 2

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 3

Voeg de garnalen, paksoi, wortels en bloemkoolrijst toe aan de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4

Voeg de kokosmelk toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

Stap 5

Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Serveer de soep in kommen en strooi de geroosterde zonnebloempitten over de soep als garnering. Eet smakelijk!

 

Tip:

Koriander is een heerlijk kruid dat goed past bij de smaken in deze soep. Hak wat verse koriander fijn en strooi het over de soep vlak voordat je de zonnebloempitten eroverheen strooit. Zo krijgt de soep een extra frisse en kruidige smaak. Geniet ervan!

 

Stap 1

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder en knoflook toe en bak deze kort tot het gaat geuren.

Stap 2

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 3

Voeg de garnalen, paksoi, wortels en bloemkoolrijst toe aan de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4

Voeg de kokosmelk toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.

Stap 5

Serveer de soep in kommen en strooi de geroosterde zonnebloempitten over de soep als garnering. Eet smakelijk!

 

Tip:

Koriander is een heerlijk kruid dat goed past bij de smaken in deze soep. Hak wat verse koriander fijn en strooi het over de soep vlak voordat je de zonnebloempitten eroverheen strooit. Zo krijgt de soep een extra frisse en kruidige smaak. Geniet ervan!

 

Meer Recepten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KVK Nummer: 90562917

BTW Nummer: NL004826053B62

Adres: Europalaan 98, 6871 XX Renkum

merlins and mcarthur

Certificaat :

Gecertificeerd Orthomoleculair therapeut

Gediplomeert: Schoonheids-specialiste

Holistische therapie

Holisme is een filosofie die stelt dat het geheel meer is dan de som der delen. In de context van gezondheid en welzijn betekent holistisch dat er aandacht wordt besteed aan de gehele persoon, inclusief de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten. Het gaat niet alleen om het behandelen van specifieke symptomen of ziektes, maar om het bereiken van een algehele gezondheid en balans. Holistische benaderingen omvatten vaak meerdere disciplines en therapieën, zoals voeding, beweging, mindfulness en alternatieve geneeswijzen.