Over Dit Recept
Personen 4 |
Bereiding 25 min |
Calorieën 365 |
Gerecht Diner/Lunch |
Personen 4 |
Bereiding 25 min |
Calorieën 365 |
Gerecht Lunch/Diner |
Wist jij dat?
Jouw cellen voedingstoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Wanneer jouw cel te veel omega 6 bevat en te weinig omega 3 werkt de cel niet optimaal. Op de lange termijn kan dit voor problemen zorgen. Wil jij een optimale cel werking?
Benodigdheden
- Ruime soeppan
- Snijplank
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie (bijv. Kokosolie)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook gesnippert
- 1 liter groentebouillon
- 300 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 2 paksoi, in reepjes gesneden
- 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
- 150 gram bloemkoolrijst
- 400 ml kokosmelk
- 50 gram zonnebloempitten
Voedingswaarde
- Eiwitten 22 gram
- Vetten 25 gram
- Calorieën 365 gram
- Koolhydraten 15

Recepten categorieën
Ondek de kracht van etherische oliën
Stap voor stap instructies
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder en knoflook toe en bak deze kort tot het gaat geuren.
Stap 2
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Stap 3
Voeg de garnalen, paksoi, wortels en bloemkoolrijst toe aan de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg de kokosmelk toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
Stap 5
Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Serveer de soep in kommen en strooi de geroosterde zonnebloempitten over de soep als garnering. Eet smakelijk!
Tip:
Koriander is een heerlijk kruid dat goed past bij de smaken in deze soep. Hak wat verse koriander fijn en strooi het over de soep vlak voordat je de zonnebloempitten eroverheen strooit. Zo krijgt de soep een extra frisse en kruidige smaak. Geniet ervan!
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder en knoflook toe en bak deze kort tot het gaat geuren.
Stap 2
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Stap 3
Voeg de garnalen, paksoi, wortels en bloemkoolrijst toe aan de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg de kokosmelk toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Stap 5
Serveer de soep in kommen en strooi de geroosterde zonnebloempitten over de soep als garnering. Eet smakelijk!
Tip:
Koriander is een heerlijk kruid dat goed past bij de smaken in deze soep. Hak wat verse koriander fijn en strooi het over de soep vlak voordat je de zonnebloempitten eroverheen strooit. Zo krijgt de soep een extra frisse en kruidige smaak. Geniet ervan!
Meer Recepten
Lente salade met winterpostelein, paarse dovennetel en bessen
Over Dit Recept...
Courgette Pizza met Toppings
Over Dit Recept...
Courgette en Feta Quesadilla
Over Dit Recept...
0 reacties